Παραμύθια
Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν πέρασε τα τρυφερά του χρόνια στην Οντενζέ, μια μικρή πόλη της Δανίας.
Αργότερα, στα δεκατέσσερα, κίνησε για την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα.
Στο δρόμο του είδε νεράιδες και ξωτικά, άκουσε ψιθύρους και φωνές του δάσους και ιστορίες ανθρώπινες πολλές, που έγιναν έπειτα βιβλία κι απλώθηκαν γύρω από τη γη, σε χώρες και σε γλώσσες άσπρες και μαύρες και κίτρινες.
Τίτλος βιβλίου: | Παραμύθια |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Das Andersen Märchenbuch |
---|
Εκδότης: | Παπαδόπουλος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Andersen Hans Christian (Συγγραφέας) Πούλος Κώστας (Μεταφραστής) Leffler, Silke (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789604127825 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Οκτώβριος 2007 | Διαστάσεις: | 29x22 |
---|
Ηλικίες: | 7+ | Σειρά βιβλίων: | |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 6+ |
Ντινόπουλος Θανάσης
Ο Θανάσης Ντινόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής (δύο θητείες) και της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες, μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ., μέλος της ομάδας εργασίας για τη σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού του Α.Π.Θ., μέλος της International Committee of Veterinary Gross Anatomical Nomenclature (INVGAN), Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής και επί μια δωδεκαετία Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανατομικής και Ιστολογίας. Μετεκπαιδεύτηκε κατ’ επανάληψη στο Department of Anatomy and Developmental Biology του University College London.
Πέρα από ανατομική και ιστολογία, με έμφαση στο νευρικό σύστημα, δίδαξε τα μαθήματα επιλογής Εγκέφαλος και τέχνη και Σφάλματα της Εξέλιξης και Δαρβινικές Πλάνες, καθώς και θέματα της ειδικότητάς του σε τμηματικά και διατμηματικά μεταπτυχιακά προγράμματα του Α.Π.Θ. και του ΠΑ.ΜΑΚ.
Είναι συγγραφέας 46 άρθρων, τα περισσότερα δημοσιευμένα σε έγκυρα διεθνή νευροεπιστημονικά περιοδικά, και 76 ανακοινώσεων και ομιλιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
(Πηγή: "Εκδόσεις Ροπή", 2023)