Αθέατη Σκιάθος

Ανακαλύψτε τα γοητευτικά μυστικά της Σκιάθου. Τους λόγους για τους οποίου ανέδειξε και ενέπνευσε τον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μα και τον σπουδαίο ομότεχνό του Αλέξανδρο Μωραΐτη. Βρείτε γιατί ο Σκιαθίτης ποιητής Ζήσης Οικονόμου της προσέδωσε τον χαρακτηρισμό μικρογραφία της ανθρωπότητας.
Ιστορία – πολιτισμός – περιβάλλον συνθέτουν εδώ ένα ιδιαίτερο τρίπτυχο, που εξυψώνει το μικρό νησί του Αρχιπελάγους από νάνο σε γίγαντα.
Σ΄ ένα βιβλίο ασφαλώς είναι αδύνατο να χωρέσουν όλα όσα αφορούν την Σκιάθο τού σήμερα και τού χθες, ωστόσο γράφτηκε με την φιλοδοξία να φωτίσει τα πιο καίρια σημεία της «αθέατης» πλευράς της.
Τίτλος βιβλίου: | Αθέατη Σκιάθος | ||
---|---|---|---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Tοπογραφία - Αξιοθέατα - Παραδόσεις - Ιστορικές αναφορές | ||
Εκδότης: | Εκδόσεις iWrite | ||
Συντελεστές βιβλίου: | Σανιδάς Γιώργος (Συγγραφέας) | ||
ISBN: | 9789606274701 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
Στοιχεία έκδοσης: | Σεπτέμβριος 2023 | Διαστάσεις: | 21x14 |
Κατηγορίες: | Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα |
Σανιδάς Γιώργος
Ο Γιώργος Σανιδάς γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1963. Σπούδασε και εργάστηκε ως οικονοµολόγος στη Θεσσαλονίκη.
Από µικρός ασχολείται παράλληλα µε τη λογοτεχνία συγγράφοντας διηγήµατα, νουβέλες, δοκίµια, µυθιστορήµατα και θεατρικά.
Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ε. (ΕΛΒΕ) και της Εταιρείας Παπαδιαµαντικών Σπουδών.
Βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το θεατρικό «Ο χρυσός µας χωρίζει», από τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για τη διάθεση θεατρικών έργων του και από την Ένωση Λογοτεχνών Β.Ε. για τη συνολική προσφορά του στα γράµµατα.
Έχουν δραµατοποιηθεί εννιά έργα του σε θεατρικές σκηνές και ένα έχει γίνει ταινία («Η πρώτη µας σηµαία»). Διδάσκει δηµιουργική γραφή και αρθρογραφεί στο skiathoslife.
(Πηγή: "Εκδόσεις Πηγή", 2022)
- Το καρντάσι του Τσε (2022)
- Αλυπιακός οίνος (2021)
- Ο Μπαρμπαρόσα και το κάστρο της ελευθερίας (2020)
- Παπαδιαμάντη πολιτική παρακαταθήκη (2019)
- Ο χρυσός μας χωρίζει (2018)
- Ασύνορες μνήμες (2017)
- Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (2017)
- Στα χρόνια της παρακμής (2015)
- Εγχειρίδιο δόκιμου συγγραφέα (2014)
- Δεν χάθηκαν όλα (2014)
- Ναυαγισμένοι έρωτες (2014)
- Αν ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος (2014)
- Το κάστρο της ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα (2014)
- Το παιδί της βασίλισσας (2012)