Πώς να διαβάζουμε λογοτεχνία
Τι καθιστά ένα λογοτεχνικό έργο καλό ή κακό;
Πόσο ελεύθερα μπορεί να το ερμηνεύσει ο αναγνώστης; Θα μπορούσε ένα παιδικό τραγουδάκι να ξεχειλίζει από συγκαλυμμένη απέχθεια, εχθρότητα και επιθετικότητα;
Σε αυτό το προσιτό, οξυδερκές και διασκεδαστικό βιβλίο, ο Τέρι Ίγκλετον εξετάζει τα παραπάνω ενδιαφέροντα ερωτήματα και όχι μόνο. Το Πώς να διαβάζουμε λογοτεχνία είναι το ιδανικό βιβλίο για όλους τους αναγνώστες που επιθυμούν να κατανοήσουν βαθύτερα τη λογοτεχνία και να απολαύσουν μια πλουσιότερη αναγνωστική εμπειρία. Με τον έγκυρο όσο και ιδιοσυγκρασιακό τρόπο του, ο συγγραφέας μάς προσφέρει χρήσιμα σχόλια για τον κλασικισμό, τον ρομαντισμό, τον μοντερνισμό και τον μεταμοντερνισμό, μαζί με συναρπαστικές και ευφυείς παρατηρήσεις σχετικά με το έργο μιας πλειάδας συγγραφέων, από τον Σαίξπηρ και την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έως την Τζέιν Όστεν και τον Σάμιουελ Μπέκετ.
Τίτλος βιβλίου: | Πώς να διαβάζουμε λογοτεχνία |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | How to read literature |
---|
Εκδότης: | Πεδίο |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Eagleton, Terry, 1943- (Συγγραφέας) Γκανά, Μυρσίνη (Μεταφραστής)
|
ISBN: | 9789606357558 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2023 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία |

Αντωνίου Σάντη
Η Σάντη Αντωνίου είναι βραβευμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και ζει στην Κύπρο. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Διοίκηση και Κοινωνική Ανάπτυξη και έκανε πολλές μετεκπαιδεύσεις στην ολιστική ανάπτυξη και ευεξία του ατόμου. Εργάζεται ως υπεύθυνη στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ευεξίας ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Κύπρο. Έχει εκδώσει τα βιβλία Ποιος έφαγε τον τελευταίο λουκουμά (εικονογράφηση Βικτώρια Λεωνίδου, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, 2011) και Η κλωστή της υπομονής (εικονογράφηση Έλενα Τσιγαρίδου, Δήμος Αθηένου, 2019, Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Παιδιά).
(Πηγή: "Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο", 2024)