Τεχνητή νοημοσύνη
Oι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν.) πλημμυρίζουν όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Είναι άμεση ανάγκη να απομαγεύσουμε και να κατανοήσουμε την Τ.Ν. ως οργανικό στοιχείο της σημερινής τεχνολογίας.
Πώς σχετίζεται η ανθρώπινη νοημοσύνη με την τεχνητή και ποιος είναι ο ρόλος της γλώσσας;
Τι ποιοτικά νέο φέρνει η Τ.Ν. στην οικονομία και στην τεχνολογία; Είναι άραγε το φάρμακο για τις ασθένειες του καπιταλισμού;
Πώς αλλάζει η Τ.Ν. τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης; Μπορεί άραγε να σώσει τον κόσμο από την ορατή περιβαλλοντική κατάρρευση;
Πώς η Τ.Ν. τροποποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο; Πώς διαμορφώνεται η σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανών στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης; Το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η μεγάλη εικόνα για το πώς η Τ.Ν., ως τομή και ως συνέχεια, αλλάζει τον κόσμο μας, στο ιστορικό πλαίσιο της περιβαλλοντικής κρίσης που απειλεί τα θεμέλια της ζωής όπως την ξέρουμε.

Μπούζας, Γιάννης
Ο Γιάννης Μπούζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε οικονομικά στη Γαλλία. Έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία, σε τουριστικό γραφείο, ως αντιπρόσωπος και ως συντονιστής πωλήσεων σε διάφορες εταιρίες. Από το 2000 μέχρι το 2013 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τα οικονομικά του βιβλίου στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχει συμμετάσχει σε πολλές οικονομικές μελέτες και έρευνες βιβλιοπαραγωγής, καθώς και στην έκδοση του βιβλίου "Η δύσκολη ανάπτυξη. Τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα". Μετά την ίδρυση του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, το 2009, μετέφρασε από τα γαλλικά πολλά άρθρα για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τις ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης. Από το 2013 μέχρι το 2017 εργάστηκε στην οικονομική διαχείριση της Υπηρεσίας Συντονισμού Έργων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Σήμερα εργάζεται στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.