Ο μικρός μουσικός
Ένας διάσημος μουσικός κι ένας μικρός πλανόδιος οργανοπαίχτης.
Μια επιβλητική αίθουσα όπου η συμφωνική ορχήστρα της πόλης θα παίξει το καινούριο έργο του μεγάλου μουσικού και ένα παγκάκι όπου ο μικρός μουσικός αφηγείται με το ακορντεόν τη μακρινή ιστορία του. Οι δυο τους δε φαίνεται να μιλούν την ίδια γλώσσα. Θα τους βοηθήσει η μουσική να συναντηθούν;
Ένα βιβλίο για τη δύναμη της τέχνης.
Τίτλος βιβλίου: | Ο μικρός μουσικός |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Μητσιάλη Αλεξάνδρα (Συγγραφέας) Σβετλίν (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9786180706826 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Μάιος 2024 | Διαστάσεις: | 29x21 |
---|
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά |
Δανιήλ, Ανθούλα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μετεκπαιδεύτηκε στη ΣΕΛΜΕ και πήρε πτυχίο με άριστα. Έλαβε διδακτορικό τίτλο με άριστα ομοφώνως στην Νεοελληνική Φιλολογία. Υπηρέτησε στη δημόσια Εκπαίδευση και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπου ασχολήθηκε με την επιμέλεια και έκδοση του παιδικού περιοδικού "Αερόστατο" το οποίο απευθύνεται στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού. Συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία για την ενημέρωση συναδέλφων σε θέματα που αφορούν το μάθημα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Συνεργάστηκε, επίσης, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τη συγγραφή των βιβλίων Έκφραση- Έκθεση Γ' Λυκείου (ομάδα Νίκου Γρηγοριάδη) και Έκθεση Ιδεών - Αόγος Δημιουργικός (επίβλεψη Γιώργου Μπαμπινιώτη). Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το DVD "Δώδεκα Έλληνες Λογοτέχνες", με επιλογή και συγγραφή κειμένων και επιμέλεια. Έκανε επιλογή υλικού και αφήγηση στο αφιέρωμα για τον Στρατή Μυριβήλη στηνς Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ. Επίσης, μαζί με την Αγγελική Κορκοβέλου έγραψε το βιβλίο " Ο Ελληνικός Κινηματογράφος" για το ΙΔΕΚΕ.
Ήταν μέλος κριτικών επιτροπών για βιβλία Λογοτεχνίας και Γλώσσας. Ταξίδεψε για εκπαιδευτικούς λόγους στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, στο Μπουρούντι και στις Βρυξέλλες. Δίδαξε Γλώσσα- Έκφραση και Λογοτεχνία σε πολλά επιμορφωτικά κέντρα (Αθήνα, Πειραιά, Μυτιλήνη, Κυκλάδες κ.ά). Έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, αφιερώματα και παρουσιάσεις βιβλίων. Έχει εκδώσει βιβλία για τους ποιητές Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη καθώς και μελέτες για την ποίηση και την πεζογραφία, γενικά. Άρθρα της, μελέτες και βιβλιοκρισίες δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.