Η Κρήτη της παράδοσης
Μια μεγάλη ικανοποίηση του δασκάλου είναι να βλέπει τους μαθητές του να προκόβουν στη ζωή, στον επαγγελματικό χώρο, στην επιστήμη, στην τέχνη, κλπ. [...]
Μια τέτοια ικανοποίηση νιώθω, παρακολουθώντας την εξέλιξη, την εργατικότητα και την όλη δραστηριότητα του αγαπητού μου σπουδαστή στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και σήμερα δασκάλου, κ. Αντώνη Στιβακτάκη.
Ο κ. Στιβακτάκης είναι για πολλά χρόνια τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Βιαννίτικα Νέα", όπου έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα πολλές και ενδιαφέρουσες εργασίες του σχετικές με τη ζωή, την ιστορία και τη λαογραφία της Κρήτης. [...]
Έτσι, με πολύ μεγάλη χαρά διάβασα τα χειρόγραφα του καινούργιου βιβλίου του "Η Κρήτη της παράδοσης". Δε θα αναφερθώ στο περιεχόμενο ή την αξία του βιβλίου αυτού. Αυτά θα τα χαρεί και θα τα εκτιμήσει ο αναγνώστης. Δεν μπορώ όμως να μην τονίσω ιδιαιτέρως την εργατικότητα του κ. Στιβακτάκη, που δεν περιορίζεται -όπως πολλοί άλλοι δυστυχώς- στα σχολικά του καθήκοντα, αλλά καταγίνεται με ποικίλα πνευματικά θέματα, καθώς και τη μεγάλη του αγάπη προς τα πράγματα, τη ζωή και την εθνική λαϊκή παράδοση του τόπου μας. Μια αληθινά μεγάλη και πολύτιμη αγάπη. Του αξίζει κάθε έπαινος.
Κ. Γ. Στεφανάκης
Ηράκλειο Κρήτης, 22.9.1988
Δουδούμης, Γεώργιος Ε.
Ο Γεώργιος Ε. Δουδούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στη Διοικητική των Επιχειρήσεων.
Από το 1975 υπηρέτησε 29 χρόνια στο εξωτερικό ως οικονομικός διπλωμάτης με αρμοδιότητα εμπορικά & οικονομικά θέματα (στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο και στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Τζέντα, στο Βελιγράδι, στη Χάγη, στα Τίρανα, στη Σόφια, στη Μαδρίτη και στο Βερολίνο) και 6 χρόνια στην Αθήνα ως στέλεχος διαδοχικά των υπουργείων Εμπορίου, Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών.