Εταιρική ταυτότητα και εταιρική εικόνα
Εταιρική Ταυτότητα και Εταιρική Εικόνα. Στο βιβλίο αυτό, που είναι το πρώτο στο είδος του που δημοσιεύεται στην ελληνική γλώσσα, αναδεικνύεται ο κεντρικός ρόλος της Εταιρικής Ταυτότητας στον καθορισμό της στρατηγικής της επιχείρησης.
Ο συγγραφέας εξετάζει λεπτομερώς στρατηγικές, μέσα, διαδικασίες και τακτικές ενώ ταυτόχρονα παρέχει πρακτικές οδηγίες για το σχεδιασμό, την εκπόνηση και την υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν τη διαφοροποίηση και την αναγνωρισιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών.
Δοκιμασμένες συμπεριφορές, πρότυπα σκέψης και δράσης, καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης προβλημάτων παρουσιάζονται σε κατανοητή γλώσσα για τον καθένα, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά σύγχρονα ερωτήματα προβολής της επιχείρησης που σχετίζονται, παράλληλα με τις καταναλωτικές, και με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες των καταναλωτών.
Το βιβλίο φωτίζει διάφορες πτυχές της εταιρικής ταυτότητας, όπως η δημιουργία θετικής εταιρικής εικόνας και φήμης, η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ επιχείρησης και ομάδων της αγοράς, ο καθορισμός της επιχειρηματικής κατεύθυνσης, η ταύτιση των εργαζομένων με την τύχη της επιχείρησης (δημιουργία της "εμείς συνείδησης"), η αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων ως αποτέλεσμα της ταύτισης κ.ά. Παράλληλα, εξετάζονται τα πεδία εφαρμογής της εταιρικής ταυτότητας (διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, προωθητικές ενέργειες, χορηγία) και παρατίθενται δύο μελέτες περίπτωσης (case studies) εταιρικών ταυτοτήτων (Starbucks Corporation και Nike), μέσα από τις οποίες ο αναννώστης εξοικειώνεται με τις σύγχρονες πρακτικές για το "χτίσιμο" της εταιρικής ταυτότητας.
Παρμενίδης, Γιώργος
Ο Γιώργος Παρμενίδης είναι δρ. αρχιτέκτων μηχανικός, καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., στον Τομέα Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην κατανόηση της διαδικασίας του σχεδιασμού, εφαρμόζει τη θεωρία και πρακτική σχεδιασμού του αντικειμένου καθημερινής χρήσης για μια εις βάθος προσέγγιση του φαινομένου. Κυριότερες μελέτες: "Ιδεολογία, τεχνική και οικονομικές διακυμάνσεις στην παραγωγή του βιομηχανικού αντικειμένου: Το κάθισμα στη δεκαετία 1920" (1983), "Η μορφή του σχεδιασμένου αντικειμένου. Το πρόβλημα της περιγραφής" (1989). Ακολουθούν επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικού έργου, άρθρα και ανακοινώσεις σε θέματα θεωρίας και μεθοδολογίας του σχεδιασμού, συμμετοχές σε εκθέσεις σχεδιασμού επίπλων και αντικειμένων, συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα με δημόσιους φορείς, διακρίσεις σε διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού αντικειμένων και εικονογράφησης βιβλίων. Εφαρμοσμένη επιστημονική δραστηριότητα: αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, σχεδιασμός εκθέσεων, σχεδιασμός επίπλων και αντικειμένων, σχεδιασμός βιομηχανικών προϊόντων.