6γλωσσο πλήρες εικονογραφημένο λεξικό
Με κύριο στόχο να συμβάλλουν θετικά στην κάλυψη γλωσσικών αναγκών και την επιμόρφωση του κάθε αναγνώστη, οι Εκδόσεις Καυκάς κυκλοφόρησαν το μοναδικό "6γλωσσο Εικονογραφημένο Λεξικό" (γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά), το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 32.000 λέξεις σε κάθε μια από τις έξι γλώσσες. Είναι μια έκδοση του διεθνούς εκδοτικού οίκου QA International, που κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Καυκάς.
Το νέο αυτό εικονογραφημένο λεξικό είναι το πιο πρόσφατο σε κυκλοφορία λεξικό εκμάθησης γλώσσας και λεξιλογίου. Εξετάζοντας όλες τις πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας, παρέχει στους αναγνώστες ένα πλήθος λέξεων και εννοιών μέσα από ρεαλιστικές τρισδιάστατες εικόνες που αφορούν τόσο στην καθημερινή ζωή και τις κοινωνικές σχέσεις, όσο και στο χώρο των τελευταίων εξελίξεων των επιστημών, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας, του οικιακού εξοπλισμού, των όρων και θέσεων εργασίας.
Το έργο περιλαμβάνει τρία τμήματα: α) τις εισαγωγικές σελίδες, όπου υπάρχει η λίστα των θεμάτων και ο πίνακας των περιεχομένων, β) το κύριο σώμα του λεξικού, όπου υπάρχει η λεπτομερής επεξεργασία της κάθε ενότητας και γ) ξεχωριστά ευρετήρια για κάθε γλώσσα (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά).
Οι πληροφορίες καταγράφονται με λεπτομερή τακτική επεξήγησης, από τα γενικότερα σύνολα στις ειδικές υποενότητες: γενικό θέμα, τίτλος, υπότιτλος, εικονογράφηση, ορολογία.
Κάθε λέξη επιλέχθηκε προσεκτικά, μετά από υψηλής ποιότητας και εμπεριστατωμένη έρευνα, υπό την επίβλεψη επιστημόνων.
Το "6γλωσσο Εικονογραφημένο Λεξικό", με την απαράμιλλη εκπαιδευτική του δύναμη, προορίζεται για όλη την οικογένεια, για μαθητές, σπουδαστές και επαγγελματίες (μεταφραστές, εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, ειδικούς σε θέματα ορολογίας, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ελεύθερους επαγγελματίες κ.ά.).

Benjamin Walter
Ο Βάλτερ Μπένγιαμιν γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1892 στο Βερολίνο και αυτοκτόνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1940 στα ισπανικά σύνορα, για να μην πέσει στα χέρια της Γκεστάπο. Τα κυριότερα δοκίμιά του, δημοσιευμένα συνήθως ως άρθρα σε περιοδικά και επιθεωρήσεις, είναι:
- "Zur Kritik der Gewalt" ("Για την κριτική της βίας", Archiv fur Sozialwissenschaften und Sozialpolitik, 1921)
- "Goethes wahlverwandtschaften" ("Οι εκλεκτικές συγγένειες του Γκαίτε", Neue Deutsche Beitrage, 1924/25)
- "Einbahnstrasse" ("Μονόδρομος", εκδ. Rowohlt, Berlin, 1928)
- "Ursprung des deutschen trauerspiels" ("Προέλευση της γερμανικής τραγωδίας", 1928)
- "Der Surrealismus" ("O σουρεαλισμός", Die literarische Welt, 1929)
- "Karl Kraus" (Frankfurter Zeitung, 1931)
- "Franz Kafka. Zur zehnten Wiederkehr seines Todestages" ("Φραντς Κάφκα: Για τη δέκατη επέτειο από την ημερομηνία του θανάτου του", Judische Rundschau, 1934)
- "Das kunstwerk im zeitalter seiner technischen reproduzierbarkeit" ("Το έργο τέχνης στην εποχή της τεχνικής αναπαραγωγιμότητάς του", Zeitschrift fur Sozialforschung, 1936)
- "Eduard Fuchs, der Sammler und der Historiker" ("Έντουαρντ Φουξ, συλλέκτης και ιστορικός", Zeitschrift fur Sozialforschung, 1937)
- "Berliner kindheit um neunzehnhundert" ("Η παιδική ηλικία του Βερολίνου γύρω στα 1900", 1932-1934, 1938)
- "Uber einige Motive bei Baudelaire" ("Σχετικά με ορισμένα μοτίβα του Μπωντλαίρ", Zeitschrift fur Sozialforschung, 1939)
- "Uber den Begriff der Geschichte" ("Για την έννοια της ιστορίας", 1940),
και διάφορα δοκίμια, που ανήκουν στην ημιτελή και αποσπασματική εργασία του "Paris, die haupstadt des 19. Jahr hunderts" ("Παρίσι, η πρωτεύουσα του 19ου αιώνα").