Ο κόσμος μέσα μας
Στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου (1939-1945) ο Κρισναμούρτι έπαψε να μιλάει δημόσια εκτός Αμερικής και ζούσε ήσυχα στο Όχαϊ της Καλιφόρνιας. Πολλοί άνθρωποι τον επισκέπτονταν στο σπίτι του για να συζητήσουν μαζί του διάφορα ζητήματα της εποχής ή να μιλήσουν για προσωπικά τους διλήμματα. Τα προβλήματά τους ήταν οικουμενικά ανθρώπινα προβλήματα και καθένα από αυτά επαλήθευε τη δήλωση του Κρισναμούρτι ότι "η ανθρωπότητα είσαι εσύ". Καθώς ο Κρισναμούρτι θεράπευε τα τραύματα της σκέψης και των συναισθημάτων του συνομιλητή του, αποκαλυπτόταν το αληθινό ενδιαφέρον του γι’ αυτόν, δίχως στολίδια και χωρίς επίκριση ή δημιουργία ενοχών.
Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εκδόθηκαν -σχεδόν σε όλο τον κόσμο- τρεις τόμοι που περιείχαν αυτές τις συνομιλίες με τον Κρισναμούρτι, με τον γενικό τίτλο Στοχασμοί πάνω στη ζωή μας. Αυτό το καινούριο βιβλίο, Ο κόσμος μέσα μας, από άγνωστα έως τώρα αρχεία του Κρισναμούρτι, είναι ένα συμπλήρωμα πρόσθετων αιώνιων ερωτήσεων με τις άχρονες απαντήσεις τους. Μετά από τόσα χρόνια η έρευνα είναι ακόμα φρέσκια και οι αναγνώστες θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους τόσο σε κάποιες από τις ερωτήσεις όσο και σε κάποιες απαντήσεις.
ΡΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ ΠΡΙΝ AΠO ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ TO 1986
Δεν υπάρχει διάδοχος ή εκπρόσωπός μου που θα συνεχίσει τη διδασκαλία, τώρα ή οποτεδήποτε στο μέλλον, στο όνομά μου... Δεν χρειάζονται ερμηνευτές... Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να παρατηρεί κατευθείαν τις δικές του δραστηριότητες κι όχι μέσω κάποιας θεωρίας ή αυθεντίας...

Κακουλίδης, Γιάννης, 1946-2015
Ο Γιάννης Κακουλίδης (1946-2015) γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και θεατρικός συγγραφέας, έγραψε επίσης κινηματογραφικά σενάρια καθώς και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά, ελληνικά και ξένα, και μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τιμήθηκε δύο φορές με το Α' βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με τα περιοδικά "Αντί", "Ένα", "Money and Life" και με την εφημερίδα "Έθνος". Ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων. Η παρουσία του στην πολιτική σκηνή ήταν επίσης έντονη. Με πλούσια συνδικαλιστική δράση, προδικτατορικά, στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία Λαμπράκη, συνέχισε την πολιτική του δράση από τις γραμμές της ΕΔΑ μετά τη μεταδικτατορική της επανασύσταση. Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ, στις Ευρωεκλογές του 1984, καθώς και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ. και υπεύθυνος πολιτισμού του κόμματος. Έφυγε από τη ζωή στις 14 Νοεμβρίου 2015, σε ηλικία 69 ετών, από καρκίνο στο συκώτι ο οποίος είχε διαγνωστεί μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα.