Το πολύτιμο δώρο
Η πόλη στολισμένη με γιρλάντες και λαμπιόνια ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή. Μέσα στη γη ένας τυφλοπόντικας κι ένα σκουλήκι πιάνουν κουβέντα. Λες τούτες τις μέρες να περισσεύει έ να δώρο και για εκείνους; Δεν έχουν παρά να το ζητήσουν. Λίγα μέτρα μακρύτερα ένας μικρός με τον άνεργο πατέρα του κάνουν τα δικά σου όνειρα. Άραγε που θα συναντηθούν οι ευχές τους;
Τίτλος βιβλίου: | Το πολύτιμο δώρο |
---|
Εκδότης: | Παρρησία |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Μουρίκη Κατερίνα (Συγγραφέας) Τσακμάκη, Ελένη (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789606961816 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιανουάριος 2016 | Διαστάσεις: | 23x23 |
---|
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά |

Márquez, Gabriel García, 1928-
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γεννήθηκε το 1928 στην Αρακατάκα, ένα παραλιακό χωριό της Κολομβίας, όπου μεγάλωσε κοντά στους παππούδες του από τη μεριά της μητέρας του. Το 1947 άρχισε στο Πανεπιστήμιο της Μπογκοτά τις σπουδές του στα νομικά και τις πολιτικές επιστήμες και τον ίδιο χρόνο η εφημερίδα Ελ Εσπεκταδόρ δημοσίευσε το πρώτο διήγημά του με τίτλο "Η τρίτη παραίτηση". Το 1948 μετακόμισε στην Καρταχένα των Δυτικών Ινδιών κι εκεί άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Ελ Ουνιβερσάλ". Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Αμερική και την Ευρώπη.
Το πρώτο μυθιστόρημά του, "Τα νεκρά φύλλα", εκδόθηκε το 1955 και ακολούθησαν τα έργα "Κακιά ώρα", "Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει" και "Η κηδεία της μεγάλης μάμα". Το 1967 κυκλοφόρησε το έργο "Εκατό χρόνια μοναξιά", μυθιστόρημα που αποκόμισε αμέσως τις θετικότερες κριτικές και κέρδισε το αναγνωστικό κοινό, καθιερώνοντας έτσι τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας.
Στο τεράστιο έργο του, που το 1982 του χάρισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, συμπεριλαμβάνονται και τα μυθιστορήματα: "Το φθινόπωρο του Πατριάρχη", "Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου", "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας", "Δώδεκα διηγήματα περιπλανώμενα" και "Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων". Επίσης, έχει γράψει άρθρα σε περιοδικά, βιβλία με διηγήματα και κινηματογραφικά σενάρια.