Αρχαίος ελληνικός λόγος
Πριν από τριάντα τρία χρόνια, μια ομάδα καθηγητών φιλολόγων δίδαξαν πειραματικά, με νέα μέθοδο, το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε τέσσερα Λύκεια, αλλά λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πειραματισμός, το Υπουργείο Παιδείας τον ματαίωσε.
Από τότε η εκπαιδευτική πραγματικότητα έχει αλλάξει· όμως η διδασκαλία των Αρχαίων εξακολουθεί να είναι προβληματική, και μακάρι η γενική κατεύθυνση, οι όποιες καλές ιδέες και εφαρμογές εκείνης της προσπάθειας να βοηθήσουν, ώστε η διδασκαλία του Αρχαίου Κόσμου στα ελληνικά σχολεία να βρει μια μέρα το δρόμο της.
Τίτλος βιβλίου: | Αρχαίος ελληνικός λόγος |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Ιστορία ενός πειραματικού βιβλίου |
---|
Εκδότης: | Καρδαμίτσα |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Κακριδής, Φάνης Ι., 1933-2019 (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789603544647 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2017 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Εκπαίδευση > Γενικά |

Πιστικός, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Πιστικός γεννήθηκε στο Παναιτώλιο της Αιτωλίας τον Φλεβάρη του 1948. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και ζει στον Πειραιά όπου δικηγορεί. Πρωτοδημοσίευσε μαθητής στο περιοδικό "Διαλεκτική" του Αγρινίου. Το 1991 εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Ανάγνωση" και το 1992 την ποιητική σύνθεση "Ηλιοπαιδεία", που του χάρισε το Α΄ Βραβείο Ποίησης της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Βραβείο Αρώνη). Το 1997 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση "Η ενάτη σταυροφορία", έκδοση "Δωδώνη". Έχει συνεργαστεί με λογοτεχνικά περιοδικά δημοσιεύοντας ποιήματα και δοκίμια. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής του Επιτροπής. Ποιήματά του περιλαμβάνονται σε ανθολογίες. Το 1996 έγινε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.