Γλυκά παντρέματα...
Σας έχει συμβεί να θέλετε δύο γλυκά σε ένα;
Ή κάποιος από την παρέα σας να έχει όρεξη λουκουμάδες και κάποιος άλλος για cheesecake;
Σε αυτό το βιβλίο «παντρεύονται» δημιουργικά 150 αγαπημένες συνταγές, δημιουργώντας 50 νέους συνδυασμούς που θα σας καταπλήξουν!
Η φιλοσοφία του βιβλίου είναι ο αναγνώστης, αντλώντας πληροφορίες και έμπνευση από τις συνταγές, να προχωρήσει στα δικά του «παντρέματα» και να εντυπωσιάσει γνωστούς και φίλους.
Το βιβλίο αυτό είναι ένας μοναδικός οδηγός για να ανανεώσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γλυκά και τη ζαχαροπλαστική.
Τίτλος βιβλίου: | Γλυκά παντρέματα... |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Γιατί τελικά τα γλυκά... είναι έρωτας! |
---|
Εκδότης: | Διόπτρα |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Βέργαδος Χρήστος (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9786182202081 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Φεβρουάριος 2023 | Διαστάσεις: | 26x19 |
---|
Κατηγορίες: | Μαγειρική > Ζαχαροπλαστική |

Βουγιουκλάκη, Αλίκη
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1933 - 24 Ιουλίου 1996) υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ελληνίδες ηθοποιούς. Γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής. Από πολύ μικρή ηλικία φάνηκε το πλούσιο υποκριτικό της ταλέντο. Το 1952 έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε με Λίαν Καλώς. Σύντομα καθιερώθηκε στο χώρο και ονομάστηκε (από τον Φίνο αρχικά) Εθνική Σταρ της Ελλάδας. Το 1960, της απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο ερμηνείας Α΄ Γυναικείου ρόλου στο Α΄ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία Μανταλένα, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.
Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, συμφοιτητή της στη Δραματική Σχολή και στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιος τους, Γιάννης. Στις 5 Ιουλίου 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο (επισήμως λόγως ασυμφωνίας συμβιώσεως). Μαζί, πρωταγωνίστησαν σε πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα, από τα πιο εμπορικά και πετυχημένα στην ιστορία του ελληνικού θεάματος. Το 1975 έφερε στην Ελλάδα τα μιούζικαλ, με το έργο του Νιλ Σάιμον "Καμπίρια".
Ανέβασε επίσης με πρωτοφανή επιτυχία, ανάμεσα σε άλλα, τα μιούζικαλ "Καμπαρέ", "Τζούλια", και "Εβίτα" με τελευταίο το μιούζικαλ "Η μελωδία της ευτυχίας".