Μαγικά λόγια των από Ζωροάστρου μάγων
Συμφώνως προς τον Πλήθωνα, τα Λόγια δεν ανάγονται στον Ιουλιανό τον Χαλδαίο, παρά στους μαθητάς του αρχαιοτάτου Ζωροάστρου.
[Ο πατήρ, πράγματι, τα έφερε εις πέρας όλα ανεξαιρέτως, τα νοητά δηλαδή είδη· διότι αυτά είναι τα αποπερατωμένα και τέλεια, και τα παρέδωσε στον μετά από αυτόν δεύτερον Θεόν, για να άρχη και να ηγήται αυτών. Ώστε, και αν κάτι παράγεται από αυτόν τον Θεόν λαμβάνοντας ως πρότυπο τον εαυτό του και την άλλη νοητή ουσία, και τούτο στον ανώτατο πατέρα οφείλει την γένεσιν. Αυτόν τον δεύτερον Θεόν, -υποστηρίζει το λόγιον- ότι πρώτον τον έχουν θέσει τα έθνη των ανθρώπων, όσα δηλαδή πιστεύουν ότι αφ' ενός μεν υπάρχει δημιουργός του κόσμου αυτού άμεσος, και ότι αφ' ετέρου ουδείς είναι ανώτερος αυτού.]

Μοσχόπουλος Θεοδόσης
Ο Θεοδόσης Μοσχόπουλος γεννήθηκε το 1937 στα Χαβριάτα της Κεφαλονιάς. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και, όταν τελείωσε τις σπουδές του, διορίστηκε καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση.
Υπηρέτησε επί μία δεκαετία ως Σχολικός Σύμβουλος στην Ευρυτανία. Το 1992 αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όπου με άλλους συναδέλφους του έγραψε το διδακτικό βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου Η Ελληνική γλώσσα μέσα από κείμενα αρχαία, βυζαντινά και λόγια, εγκαινιάζοντας έτσι συλλογικά την επαναφορά των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
(Πηγή: Εκδόσεις Οσελότος, 2023)