Δοκίμια λαογραφικής θεωρίας

Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2011
ISBN:
9789600114287
Σελίδες:
374
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δοκίμια λαογραφικής θεωρίας
Τιμή εκδότη:€24,88
Η τιμή μας: €22,39
Δοκίμια λαογραφικής θεωρίας
Ποιος είναι, τελικά, ο "λαός"; Πόσο διαδεδομένη είναι η προσποίηση και η θεατρικότητα στον παραδοσιακό ελληνικό λαϊκό πολιτισμό; Σε ποια έκταση σκηνοθετείται η αυθεντικότητα της παραδοσιακής ζωής για τον τουρισμό; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να τεκμηριώνονται τα φαινόμενα της μακράς διάρκειας στη χρονική τους συνέχεια; Γιατί η συγκριτική μέθοδος μετατρέπεται μερικές φορές σε μια αφηρημένη τυπολογία, πέρα από χώρο και χρόνο; Αποτελεί το ποδόσφαιρο αντικείμενο της λαογραφικής έρευνας; Υπάρχουν λαογραφικά θέματα, πέρα από τον ηθογραφισμό, στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία; Γιατί η επιτόπια έρευνα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από αναστοχαστικές διαδικασίες του ερευνητή;

Ο τόμος αυτός δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και μυεί στους στοχαστικούς προβληματισμούς της λαογραφικής θεωρίας, όπως αυτή αναπτύσσεται σήμερα διεθνώς στις επιστήμες της ανάλυσης του ανθρώπινου πολιτισμού.
Τίτλος βιβλίου:Δοκίμια λαογραφικής θεωρίας
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Puchner Walter (Συγγραφέας)
ISBN:9789600114287
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός

Puchner Walter

Puchner Walter
Ο Βάλτερ Πούχνερ γεννήθηκε και σπούδασε στη Βιέννη, αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα έχει ζήσει στην Ελλάδα. Είναι επίτιµος και οµότιµος καθηγητής Θεατρολογίας στο ΕΚΠΑ (ιδρυτής του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών µαζί µε τον Σ. Α. Ευαγγελάτο) και παρασηµοφορηµένο µέλος της Ακαδηµίας Επιστηµών της Αυστρίας. Επίσης, έχει διδάξει πολλά χρόνια στο Πανεπιστήµιο της Βιέννης, καθώς και σε πολλά ευρωπαϊκά και αµερικανικά Πανεπιστήµια. Έγραψε πάνω από 120 βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά και γερµανικά και δηµοσίευσε περί τα 500 µελετήµατα και περισσότερες από 1.000 βιβλιοκρισίες, για θέµατα της ιστορίας του ελληνικού και του βαλκανικού θεάτρου, καθώς και περί ελληνικής και συγκριτικής λαογραφίας και νεοελληνικών σπουδών και περί της θεωρίας του θεάτρου και του δράµατος. Από πολύ νέος γράφει ποίηση (κυρίως στα ελληνικά) αλλά µόνο πρόσφατα άρχισε να δηµοσιοποιεί τα έργα του. (Πηγή: Εκδόσεις Νίκας/ Ελληνική Παιδεία Α.Ε., 2022)

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες