Η εταιρική κοινωνική ευθύνη στον σύγχρονο κόσμο και στον Πλάτωνα
"Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η οικειοθελής δέσμευση των επιχειρήσεων για ένταξη στις επιχειρηματικές τους πρακτικές κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων, που είναι πέρα από όσα επιβάλλονται από τη νομοθεσία και έχουν σχέση με όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται από τις δραστηριότητές τους". (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)
Το βιβλίο αυτό προέκυψε από την αναγκαιότητα να δοθεί στους νέους που διανύουν το στάδιο των σπουδών στα ΑΕΙ της χώρας, μια διαφορετική προσέγγιση ενός θέματος που τείνει να πάρει φετιχιστικές διαστάσεις, και αφορά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Εταιρική Διακυβέρνηση, έννοιες που αποτελούν πλέον ξεχωριστό γνωστικό "επιστημονικό πεδίο" για τον ακαδημαϊκό κόσμο, και το οποίο έχει καθιερωθεί και ως μάθημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το παρόν δίνει με κριτική προσέγγιση τις κυρίαρχες απόψεις επί του θέματος και προεκτείνει τους προβληματισμούς με τις ιδέες και τις σκέψεις του Πλάτωνα, σε ό,τι αφορά την ηθική του πλουτισμού και του κέρδους, με ένταξη δύο "νόθων" έργων του ("Ερυξίας", "Ίππαρχος"), στα οποία πραγματεύεται τον πλουτισμό και τη φιλοκέρδεια. Ο μέγιστος των φιλοσόφων καταρρίπτει πανηγυρικά όσα σήμερα οι νεοφιλελεύθεροι έχουν θεοποιήσει.

Τριαντάρη, Σωτηρία
Η Σωτηρία Τριαντάρη (Θεσσαλονίκη, 1967) σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης στη Γερμανία. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας (ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ.) και με υποτροφία συνέχισε μεταδιδακτορικές σπουδές στη βυζαντινή φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή). Εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη μέση και εκκλησιαστική εκπαίδευση, αποσπάστηκε στο ΥΠ.Ε.Π.Θ., στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (1998-2001). Διδάσκει στο Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού για την εκπαίδευση ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ. Είναι μέλος σε επιστημονικά περιοδικά και σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Βραβεύτηκε από το Σύλλογο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται και ποιήματα, από τα οποία πολλά έχουν εκδοθεί στον Ερωτικό Μάη. Έδωσε αρκετές διαλέξεις και έλαβε μέρος σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε επιμορφώτρια σε προγράμματα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης/ Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης (2007-2008), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2008), ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (2009), στο Ειδικής Αγωγής του Παν/μίου Αιγαίου (2010-2011), στο 1ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης (2007), στο ΠΕΚ Λάρισας (2007),