Λαογραφικός ονειροκρίτης
Από τα πανάρχαια χρόνια το όνειρο θεωρήθηκε σαν ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για τη ζωή του ανθρώπου.
Με την ερμηνεία των ονείρων καταπιάστηκαν χιλιάδες επιστήμονες. Ειδικότερα στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν ειδικοί ερμηνευτές γνωστοί ως ιεροσκόποι ή ονειροκρίτες.
Οι παλαιότεροι ερμηνευτές όπως ο Αρτεμίδωρος (2ος αι. μ.Χ.) ήταν τόσο διάσημοι ώστε δημιούργησαν παράδοση. Ακολουθώντας πιστά τα ίχνη αυτής της παράδοσης ο ελληνικός λαός δημιούργησε τη λαογραφική ερμηνεία των ονείρων η οποία κατά τόπους παρουσιάζει διαφοροποιήσεις. Ο συγγραφέας συγκέντρωσε στοιχεία απ' όλη την Ελλάδα και μας δίνει μια ανάγλυφη εικόνα των λαϊκών μας "πιστεύω".

Puchner Walter
Ο Βάλτερ Πούχνερ γεννήθηκε και σπούδασε στη Βιέννη, αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα έχει ζήσει στην Ελλάδα. Είναι επίτιµος και οµότιµος καθηγητής Θεατρολογίας στο ΕΚΠΑ (ιδρυτής του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών µαζί µε τον Σ. Α. Ευαγγελάτο) και παρασηµοφορηµένο µέλος της Ακαδηµίας Επιστηµών της Αυστρίας. Επίσης, έχει διδάξει πολλά χρόνια στο Πανεπιστήµιο της Βιέννης, καθώς και σε πολλά ευρωπαϊκά και αµερικανικά Πανεπιστήµια. Έγραψε πάνω από 120 βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά και γερµανικά και δηµοσίευσε περί τα 500 µελετήµατα και περισσότερες από 1.000 βιβλιοκρισίες, για θέµατα της ιστορίας του ελληνικού και του βαλκανικού θεάτρου, καθώς και περί ελληνικής και συγκριτικής λαογραφίας και νεοελληνικών σπουδών και περί της θεωρίας του θεάτρου και του δράµατος. Από πολύ νέος γράφει ποίηση (κυρίως στα ελληνικά) αλλά µόνο πρόσφατα άρχισε να δηµοσιοποιεί τα έργα του.
(Πηγή: Εκδόσεις Νίκας/ Ελληνική Παιδεία Α.Ε., 2022)