Σύνδεση με όρια
Τα παιδιά είναι καθρέφτης μας!
Τι γίνεται, όμως, όταν τα «γυαλιά» που φοράει ο γονιός θολώνουν το είδωλο του καθρέφτη;
Στρεβλωμένες αντιλήψεις και ασυνεπείς πράξεις δημιουργούν αποσύνδεση, με αποτέλεσμα η απόσταση μεταξύ γονιών και παιδιών να μεγαλώνει.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα κάλεσμα σε κάθε γονιό να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που συνθέτει τη βάση της σχέσης του με το παιδί του και με τον εαυτό του.
Λειτουργεί σαν οδηγός που προάγει την Αναγνώριση, τη Διόρθωση, την Επούλωση και την ουσιαστική Σύνδεση με τον εαυτό μας και το παιδί μας.
Αν δεν γνωρίζουμε το εγώ, δεν θα ανακαλύψουμε το εμείς!
Τίτλος βιβλίου: | Σύνδεση με όρια |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Πως να συνδεθείτε με το παιδί σας. Τα εργαλεία που κάθε γονιός χρειάζεται να ξέρει |
---|
Εκδότης: | Οσελότος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Τσαπέκου Κλαίρη (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9786182055588 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Προσωπική ανάπτυξη | Σελίδες: | 88 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Μάρτιος 2024 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική |

Αριστοφάνης, 445-386 π.Χ.
Γεννήθηκε γύρω στο 445 π.Χ., ήταν Κυδαθηναιεύς, γιος του Φιλίππου και της Ζηνοδώρας, και ανήκε στην Πανδιονίδα φυλή. Στο σχολείο ο κωμωδιοποιός διδάσκεται Όμηρο και Ησίοδο, μαθαίνει τον Αίσωπο και ακούει για τον Αρχίλοχο και τον Αλκαίο. Όταν ήταν εννιά ετών, διδάσκεται η Αντιγόνη του Σοφοκλή, όταν κλείνει τα δώδεκα έχει τελειώσει ο Παρθενώνας. και όταν ξεσπάει ο πελ/κός πόλεμος του λείπει ένας χρόνος για να κλείσει τα είκοσι. Πρόφτασε τη δόξα του Περικλή και είδε το θάνατό του, το 429. Θεματολογικά στο έργο του Αριστοφάνη κυριαρχεί η πολιτική, η οποία στην κωμωδία εμφανίζεται για πρώτη φορά με τον Κρατίνο. Συντηρητικός ο ίδιος, υπήρξε πολέμιος του δημαγωγού Κλέωνα και την αντίθεσή του τη βρίσκουμε στους Ιππής. Σατίρισε σκληρά τους πολιτικούς, ακόμη και τον Περικλή, τους στρατηγούς όπως το Λάμαχο, και τους ποιητές, όπως τον Ευριπίδη και τον Αισχύλο και δε λησμόνησε τον Σωκράτη. Γνωρίζουμε 44 τίτλους έργων του, οι σωζόμενες όμως κωμωδίες του είναι έντεκα: Αχαρνής, Ιππής, Νεφέλαι, Σφήκες, Ειρήνη, Όρνιθες, Λυσιστράτη, Θεσμοφοριάζουσαι, Βάτραχοι, Εκκλησιάζουσαι, Πλούτος. Πήρε μία πρώτη νίκη στα Διονύσια και τέσσερις στα Λήναια. Πέθανε γύρω στο 386 π.Χ.