Αυτοβιογραφικά κείμενα

Εκδότης:
Κένταυρος
Έτος:
1995
Σελίδες:
222
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αυτοβιογραφικά κείμενα
Ο παρών τόμος περιέχει δώδεκα από τα πιο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά αυτοβιογραφικά κομμάτια, σε μια τέτοια διάταξη που ο Έσσε αφηγείται ο ίδιος τη ζωή του με μια περίπου χρονολογική σειρά.
Ο αναγνώστης των μυθιστορημάτων του Έσσε, που στρέφεται στα "Αυτοβιογραφικά κείμενά" του, γρήγορα θ' ανακαλύψει ότι η γοητεία των μυθιστορημάτων δε βρίσκεται τόσο στο μυθιστορηματικό τους στοιχείο, όσο στις ποιότητες, που αποτελούν μιαν έκφραση της ίδιας της ζωής του συγγραφέα.
Το σχέδιο των νεανικών ετών του Έσσε αποδεικνύεται - περισσότερο απ' ό,τι στον Demian ή στον Siddhartha - ένα παράδειγμα των αποξενωμένων νέων, που, αδυνατώντας να δεχτούν ξεπερασμένες αξίες και μη θέλοντας να ξεπουληθούν στο κατεστημένο, εγκαταλείπουν τη διαρθρωμένη κοινωνία σε αναζήτηση του εαυτού τους.
Ωριμότερος ο Έσσε, ασφαλής στις δικές του πίστεις, χωρίς πια να τον ανησυχεί η φρενιώδης επιδίωξη της ατομικότητας, δημιούργησε στη Montagnola τη δική του Κασταλία, και στη μέση της "πραγματικότητας" έζησε στο βασίλειο του πνεύματος, όπου οι αξίες έχουν διατηρηθεί άθικτες και όπου η ζωή συνεχίζεται σύμφωνα με σταθερά, πέρα του χρόνου σχέδια.
[...]
Τίτλος βιβλίου:Αυτοβιογραφικά κείμενα
Εκδότης:Κένταυρος
Συντελεστές βιβλίου:Hesse, Hermann, 1877-1962 (Συγγραφέας)
Ησαΐα, Νανά, 1934-2003 (Μεταφραστής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1995
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

Hesse, Hermann, 1877-1962

Hesse, Hermann, 1877-1962
Ο Herman Hesse γεννήθηκε το 1877 στο Calw της Βυρτεμβέργης, μια μικρή πόλη του Μέλανος Δρυμού. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1899 με την ποιητική συλλογή "Τα ρομαντικά τραγούδια" και τη συλλογή πεζών "Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα". Ακολούθησαν πολυάριθμα έργα, που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς του 20ού αιώνα: "Πήτερ Κάμεντσιντ" (1904), "Κάτω από τον τροχό" (1906), "Γερτρούδη" (1910), "Ντέμιαν" (1914), "Σιντάρτα" (1927), "Ο λύκος της στέπας" (1927), "Νάρκισσος και Χρυσόστομος" (1930), "Ταξίδι στην Ανατολή" (1932) κ.ά. Υπήρξε ιδρυτής του περιοδικού "Vinos Voco", μέλος της Πρωσικής Ακαδημίας, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βέρνης και τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων με το βραβείο Νόμπελ το 1946, και με το βραβείο Ειρήνης των Γερμανών βιβλιοπωλών το 1955. Πέθανε το 1962.

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες