Κλιματική αλλαγή
Ανεβαίνει -και πόσο- η θερµοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκποµπές των αερίων του θερµοκηπίου; Υπάρχει -και πόσο αποτελεσµατική είναι τελικά- η διεθνής συνεργασία; Τι άλλαξε από το Κιότο µέχρι το Παρίσι; Η κλιµατική αλλαγή, ένα από τα δυσκολότερα και τα πιο σύνθετα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η ανθρωπότητα, είναι µια εντελώς πραγµατική, µια πλανητική απειλή. Συνδέεται µε κρίσιµους τοµείς της οικονοµίας, του τρόπου ζωής και οργάνωσης των κοινωνιών µας, του ίδιου του τρόπου ζωής µας. Ενέργεια, τρόφιµα, νοµοθεσία, επιχειρηµατικές αποφάσεις, τεχνολογία, µεταφορές, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, επιλογή καυσίµων και πολλά άλλα ακόµη πρέπει να συζητηθούν σχεδόν εξαρχής. Μπορεί η νέα διεθνής συµφωνία να γίνει το όχηµα για τη µετάβαση σε µια οικονοµία χαµηλού άνθρακα; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι στόχοι; Και πώς όλα αυτά επηρεάζουν την Ελλάδα; Ποιες είναι οι διαθέσιµες επιλογές και ποιο το κόστος της αδράνειας στην αντιµετώπιση του προβλήµατος; Τέλος, ποιες είναι οι προκλήσεις του συστήµατος διακυβέρνησης της κλιµατικής αλλαγής από τη διεθνή κοινότητα;
Τίτλος βιβλίου: | Κλιματική αλλαγή |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Παπαδόπουλος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Δούση, Εμμανουέλα (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789605696269 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Μικρές Εισαγωγές | Σελίδες: | 112 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιανουάριος 2017 | Διαστάσεις: | 21x13 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική |

Baudelaire Charles
O Charles Baudelaire γεννήθηκε στο Παρίσι τον Απρίλιο του 1821. Σε ηλικία έξι χρονών πεθαίνει ο πατέρας του και η μητέρα του ξαναπαντρεύεται τον Jacques Aupick κι αυτό χαλάει την ήρεμη ζωή του. Η οικογένεια μετακομίζει στη Λυών το 1832 και επιστρέφει στο Παρίσι το 1836. Ο Κάρολος παραμένει εσωτερικός στη Λυών στο κολέγιο Louis-le-Grand, από όπου αποβάλλεται για απειθαρχία, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να αποφοιτήσει το 1839. Mόνο η λογοτεχνική εργασία τον ενδιαφέρει. Ο ακράτητος δανδισμός του ανησυχεί την οικογένειά του, που τον στέλνει κοντά σε έμπιστό της καπετάνιο να κάνει τον γύρο του κόσμου, μήπως και συνετισθεί. Μετά τα νησιά Maurice, και Βourbon, διασχίζει τις Ινδίες. Επιστρέφοντας στη Γαλλία, το 1842, συνδέεται με τη Jeanne Duval. Συναντά τους Balzac, Nerval, Theophille Gautier, Theodore de Bauville. Δεν καταφέρνει να εκδώσει τα πρώτα του άρθρα και δημιουργεί τέτοια χρέη, που τον οδηγούν σε καταδίκη το 1844 (σε ηλικία 24 χρόνων) -κάτι που δεν συγχωρεί στη μητέρα του, παρά μόνο μετά το θάνατο του στρατηγού Jacques Aupick το 1857.
Δημοσιεύει τα πρώτα του έργα στο "Salon de 1845", "Salon de 1846", - La Fanfarlo- 1847, συνεργάζεται με τα περιοδικά "Τintamarre", "Corsaire-Satan", "Messager", "Monde literaire", "Artiste", με ποιήματα και ποικίλα δοκίμια.
Από το 1851 αρχίζει να μεταφράζει Edgar Poe. Το 1857 εκδίδει τα "Άνθη του κακού" όπου έξι από αυτά στηλιτεύονται από τη δικαιοσύνη.
Η υγεία του είναι εύθραυστη αλλά η λογοτεχνική του δραστηριότητα μεγάλη. Κατά τη διαμονή του στο Βέλγιο επιδεινώνεται η υγεία του, μαζί με τις ατυχίες του. Στην επιστροφή μαζί με τη μητέρα του στο Παρίσι, πεθαίνει τον Αύγουστο του 1867 σε ηλικία 46 ετών.